Print this page
Θεοδωρικάκος στον Status FM: Με τον Μητσοτάκη ξέρεις ότι οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξη - Με τον Τσίπρα θα γίνουν τα ακριβώς ανάποδα

Με τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο άνοιξε για σήμερα ο κύκλος των συνεντεύξεων του Status FM 107,7 από το Περίπτερο 16 stand 1, εντός των εγκαταστάσεων της 90ης ΔΕΘ.


Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Δημήτρη Βενιέρη σχολίασε το χθεσινό πακέτο παροχών που ανακοίνωσε από το βήμα της 90ης ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε νέες παρεμβάσεις. Ο πρωθυπουργός παρέθεσε χθες μία σειρά μέτρων που έχουν νόημα και δίνουν δύναμη στην ελληνική οικογένεια. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξέρεις ότι αυτά που υποσχέθηκε θα γίνουν πράξη. Με τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνουν τα ακριβώς ανάποδα. Λέτε να έβγαινε ο λογαριασμός και να μην έδινε περισσότερα ο πρωθυπουργός; Το θεωρώ αθλιότητα να κοροϊδεύουμε τους πολίτες τον 21ο αιώνα. Αυτά που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας έχουν τόση σχέση όσο με το ότι έσκισε τα μνημόνια το 2016 και ότι έπαιζε τα μουσικά όργανα και χόρευε η Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναγκαία η δημιουργία καταναλωτικού κινήματος

Ο κ. Θεοδωρικάκος ισχυρίστηκε ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη πραγματικού καταναλωτικού κινήματος στην Ελλάδα και ότι αυτός είναι ένας από τους στόχους του ίδιου, ως υπουργού Ανάπτυξης.

«Θέλω να δω με ποιον τρόπο μπορεί να συμβάλει το υπουργείο για να υπάρξει αληθινό καταναλωτικό κίνημα. Μία ανεξάρτητη οργάνωση των πολιτών που θα παρεμβαίνει προκειμένου να πιέζει επιχειρηματικές αλυσίδες να κατεβάζει τις τιμές. Απέδειξα με πράξεις ότι πιστεύω σε μία δίκαιη αγορά, όπως και έκανα με την επιβολή πλαφόν στα κέρδη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ζούμε σε μια εποχή εξαιρετικά περίπλοκη»

«H ουσία είναι ότι ζούμε σε μια εποχή εξαιρετικά περίπλοκη. Πότε ξανά υπήρχαν στην ευρύτερη γειτονιά μας δύο πόλεμοι; Ο ένας στην Ουκρανία και ο άλλος στη Μέση Ανατολή. Η Ρωσία έχει υποστεί βαρύτατα πλήγματα από τα ουκρανικά drones, ενώ ήταν χώρα που εξήγαγε πετρέλαιο, μετατράπηκε σε χώρα εισαγωγής, μέσω Τουρκίας από Μέση Ανατολή. Αυτά οδήγησαν σε μεγάλες αυξήσεις της τιμής πετρελαίου», υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Οι κίνδυνοι ενόψει του επόμενου χειμώνα είναι πολύ σοβαροί. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη συνθήκη με αυξήσεις στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η κυβέρνηση μας παρενέβη και επιδότησε diesel και αμόλυβδη. Εκτιμώ ότι θα πρέπει να το συνεχίσουμε. Ελπίζω να σταματήσει ο πόλεμος, αλλά είμαι αισιόδοξος», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δείτε βίντεο:

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…