Η Pfizer σκοπεύει να επιβάλει πλήρη δεδομένα για το αντιιικό χάπι κατά του κορονοϊού που έχει αναπτύξει στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ τις προσεχείς ημέρες, αποκάλυψε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο Μπουρλά δήλωσε πεπεισμένος ότι τα πλήρη αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών θα δείξουν ότι το από του στόματος χορηγούμενο φάρμακο Paxlovid, που έχει αναπτύξει η εταιρεία, μειώνει τις νοσηλίες και τους θανάτους από την Covid-19 κατά 89%, όπως έδειξαν τα ενδιάμεσα δεδομένα τον Νοέμβριο. Το Paxlovid λαμβάνεται σε συνδυασμό με ένα σύνηθες φάρμακο για την αντιμετώπιση του HIV, τη ριτοναβίρη.

Σημειώνεται ότι η Pfizer υπέβαλε την αίτηση στον FDA τον προηγούμενο μήνα προκειμένου να λάβει το φάρμακο άδεια επείγουσας χρήσης. Ο Μπουρλά δήλωσε στο CNBC ότι ο FDA έχει "πολύ υψηλή αίσθηση του επείγοντος" και πιστεύει ότι θα λάβει απόφαση αυτόν τον μήνα.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι οι ΗΠΑ αγόρασαν 10 εκατομμύρια "πακέτα θεραπείας” Paxlovid και η παράδοσή τους θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους.

Πηγή: capital.gr

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…