Ειδήσεις news

Η ιταλική κυβέρνηση δεν αλλάζει γραμμή: τα νέα μέτρα για την εφαρμογή του σούπερ πράσινου πάσου δεν προβλέπουν ελαστικότητα και εξαιρέσεις. «Όποιος θεωρεί ότι δεν θα είμαστε αυστηροί με στόχο την τήρηση του νόμου, έχει κάνει λάθος εκτίμηση» δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει Κώδικα Αστυνομικής Συνεργασίας της ΕΕ για την ενίσχυση της συνεργασίας για επιβολή του νόμου μεταξύ των κρατών μελών και να δώσει στους αστυνομικούς της ΕΕ πιο σύγχρονα εργαλεία για την ανταλλαγή πληροφοριών.

«Ο μόνος τρόπος και ο πιο ασφαλής για να αφήσουμε πίσω αυτή την πανδημία είναι το εμβόλιο», τόνισε στην ομιλία του ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Συνέδριο «Υγεία πάνω από όλα» που συνδιοργάνωσαν η Next is Now και η Dome Consulting υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 10.320, αποτελώντας το 25% στο σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία για την εβδομάδα αναφοράς.

Η Pfizer σκοπεύει να επιβάλει πλήρη δεδομένα για το αντιιικό χάπι κατά του κορονοϊού που έχει αναπτύξει στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ τις προσεχείς ημέρες, αποκάλυψε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη ακόμη 81 θανάτους ασθενών με κορωνοϊό, ενώ 709 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Παράλληλα, εντοπίστηκαν 5.899 νέα κρούσματα έπειτα από 350.129 τεστ, ενώ έγιναν 449 εισαγωγές.

Μια «αόρατη» παραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον που μπορεί να περνάει κάτω από τα «ραντάρ» των PCR τεστ ανακάλυψαν βρετανοί επιστήμονες. Εξ ου και το «παρατσούκλι που της έδωσαν: Stealth, για να παραπέμπει στα αόρατα μαχητικά. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Guardian», οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από τη ραγδαία αύξηση των συγκεκριμένων κρουσμάτων μέσα σε μόλις μία μέρα (από τα 101 στα 437).

Σελίδα 1 από 3615

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…