Μειωμένα κατά 7% σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή ήταν τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας τα 89.176.


Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν κατά την ίδια 24ωρη περίοδο ήταν 277.

Στο πεδίο των νοσηλειών, συνεχίστηκε η πτώση του αριθμού των φορέων Covid στα βρετανικά νοσοκομεία, που είναι πλέον 16.149. Μειωμένοι για ακόμα μία ημέρα είναι και οι διασωληνωμένοι, στους 549.

Όπως ανακοινώθηκε, εξάλλου, η τιμή R του ρυθμού αναπαραγωγής του κορωνοϊού στην Αγγλία αυτή την εβδομάδα μειώθηκε στο 0,7-0,9 από 0,8-1,1 την περασμένη αντίστοιχη περίοδο.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας Ην. Βασιλείου ανακοίνωσε επίσης ότι η υποπαραλλαγή Όμικρον 2 μοιάζει να έχει «σημαντικό πλεονέκτημα» ως προς το ρυθμό μετάδοσης έναντι της αρχικής παραλλαγής Όμικρον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία σε όλες τις αγγλικές περιφέρειες.

Χθες Πέμπτη, πάντως, η υπηρεσία είχε ανακοινώσει πως η ενισχυτική δόση του εμβολίου είναι ακόμα πιο αποτελεσματική έναντι της Όμικρον 2 από όσο έναντι της Όμικρον.

Μιλώντας, εξάλλου, στο Sky News ο ιατρικός διευθυντής της Moderna Δρ Πολ Μπέρτον είπε ότι η εταιρεία ετοιμάζει εμβόλιο για το φθινόπωρο που θα μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο την Όμικρον όσο και την παραλλαγή Δέλτα.

*πηγη:skai.gr

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…