Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει από τις 20:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σήμερα ως τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης. Ο Κλίτσκο σημείωσε ότι τα καταστήματα, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων δεν θα ανοίξουν την Τρίτη. Τμήματα του Κιέβου έχουν δεχθεί επανειλημμένως πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις.
«Ζητώ από όλους να μένουν στα σπίτια τους - ή σε καταφύγια όταν ηχούν σειρήνες», πρόσθεσε ο δήμαρχος του Κιέβου.
Η νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Κίεβο ανακοινώθηκε λίγο μετά τον βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου της καρδιάς της πρωτεύουσας που ως αποτέλεσμα είχε να χάσουν την ζωή τους 8 άνθρωποι.
Ολόκληρο το νότιο τμήμα του μεγάλου εμπορικού κέντρου καταστράφηκε, όπως και ιδιωτικό γυμναστήριο που βρισκόταν στον χώρο του πάρκινγκ, διαπίστωσε ο ρεπόρτερ. Πυροσβέστες και στρατιωτικοί έψαχναν τα συντρίμμια για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν κι άλλα θύματα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν πως «εχθρικά πυρά» προκάλεσαν πυρκαγιά σε αρκετούς ορόφους του εμπορικού κέντρου στη συνοικία Ποντίλσκι.
Πηγή: iefimerida.gr
