Τη φρίκη του ουκρανικού πολέμου κατέδειξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσα από ένα βίντεο που προκαλεί αποτροπιασμό και ανατριχίλα.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έδειξε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ βίντεο με πολύ σκληρά πλάνα ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της προεδρεύουσας του οργάνου αυτού.
Αυτές οι εικόνες είναι «φοβερές», είπε η πρέσβειρα της Βρετανίας Μπάρμπαρα Γούντγουορντ, δηλώνοντας «σκανδαλισμένη» από τα πλάνα που έδειχναν πτώματα ή μέλη των θυμάτων.
Στο σύντομο βίντεο εικονίζονταν απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα, ακόμη και παιδιών, από το Ιρπίν, την Ντιμέρκα, τη Μαριούπολη και την Μπούτσα.
Το κλίμα για τη Ρωσία ήταν εξαιρετικά βαρύ, με τον Ζελένσκι να ζητά την αποπομπή της από το Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ ο ΟΗΕ έκανε γνωστό ότι έχει ήδη τεκμηριώσει τους θανάτους σχεδόν 1.500 αμάχων -ανάμεσά τους και 121 παιδιά - και τον τραυματισμό άλλων 2.195, ενώ εκτιμά ότι ο απολογισμός αυτός θα ανέβει στη συνέχεια, αφού η καταγραφή συνεχίζεται. Υπολογίζει επίσης ότι περίπου 11 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί, με πάνω από 4 εκατομμύρια να έχουν φύγει ήδη από τη χώρα.
Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες - Δείτε το βίντεο στο 1:33:07
