Το ενδεχόμενο να επιβάλει περιορισμούς στη ναυτιλία, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, στο πλαίσιο των κυρώσεών της στο ρωσικό πετρέλαιο. Παράλληλα, η Ένωση συνεχίζει να συζητά την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, ο περιορισμός θα απαγορεύσει τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από ευρωπαϊκά πλοία που μεταφέρουν πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο που θα συμφωνηθεί. Το μέτρο θα επηρεάσει την χώρα μας, όπως σημειώνει το πρακτορείο καθώς η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο τάνκερ στον κόσμο.

Την είδηση για τις συζητήσεις στην ΕΕ μετέδωσε αρχικά το Politico. «Οι ναυτιλιακές εταιρείες και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα απαγορεύεται να μεταφέρουν ή να ασφαλίζουν ρωσικό πετρέλαιο, εάν η τιμή στην οποία πωλείται είναι πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο. Αυτό το όριο θα είναι η τιμή στην οποία πωλείται σήμερα το ρωσικό πετρέλαιο στην Ασία, περίπου 30% φθηνότερη από τις τρέχουσες τιμές στην Ευρώπη», ανέφερε η στήλη Playbook του Politico.

Η Αθήνα, η Λευκωσία και η Βαλέτα έχουν διαφωνήσει σε προηγούμενους γύρους κυρώσεων με τα μέτρα που επηρεάζουν τα πετρελαιοφόρα. Ωστόσο, αξιωματούχοι που μίλησαν στο Playbook ανέφεραν ότι έχει συμφωνηθεί μια δοκιμαστική λύση βάσει της οποίας η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα θα αποζημιωθούν.

Με τη νέα συμφωνία, η ΕΕ θα αμβλύνει τις κυρώσεις της σε άλλα προϊόντα, καταργώντας ουσιαστικά την απαγόρευση μεταφοράς ρωσικών λιπασμάτων, τσιμέντου και άλλων προϊόντων, γνωστοποίησαν επίσης οι πηγές του Playbook.

Πηγή: naftemporiki.gr

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…