Σε συλλήψεις μετατράπηκαν τέσσερις από τις οκτώ προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης «Mundo Nuevo» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

To τριώροφο κτήριο -που τελούσε υπό κατάληψη- βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης. Από το 2015 αποτελούσε την έδρα μιας ομάδας αντιεξουσιαστών, η οποία ήταν γνωστή με τη φράση “mundo nuevo“, στα ελληνικά “νέος κόσμος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στην επιχείρηση εκκένωσης πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν τους βασικούς ρόλους για την υλοποίηση της εκκένωσης. Την αστυνομική επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός.

Το συγκεκριμένο κτήριο ανήκει στον Δήμο Θέρμης. Τελεί υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2015.

Νωρίτερα, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη συμβολή της οδού Φιλίππου με την οδό Χαλκέων, λίγα μέτρα μακριά από το κτήριο που στεγαζόταν η κατάληψη.

Πηγή: thestival.gr

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…