Εξελίξεις σε μια σειρά από έργα τους επόμενους τέσσερις μήνες ανακοίνωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, «η χρονιά ξεκινά με καλούς οιωνούς για την πόλη» και τόνισε ότι «η δουλειά που έχει γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα έχει ήδη αποδώσει καρπούς.

Ο κ. Ζέρβας στην πρώτη του τοποθέτηση για τη νέα χρονιά ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο βγαίνει στον αέρα ο διαγωνισμός για τις μελέτες για το ντεκ της παλιάς παραλίας.

Επίσης υπογράφεται μέσα στην εβδομάδα η σύμβαση για τις μελέτες που αφορούν την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, ενώ δημοπρατείται το έργο ανάπλασης των πρώην στάβλων της Παπάφη, ώστε η Τούμπα, όπως ανέφερε, να αποκτήσει ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα που θα καλύπτει πολλές κοινωνικές ανάγκες και θα βελτιώσει αισθητικά αλλά και λειτουργικά το αστικό περιβάλλον με ένα κτίριο κόσμημα και με υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι δημοπρατείται η μελέτη για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου στην Ψελλού, με ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για το έργο της αστικής αναζωογόνησης 10 εμπορικών δρόμων, το οποίο προχωρά με χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης, υπογράφεται η σύμβαση για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της περιοχής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, ενός έργου με προϋπολογισμό 1,9 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα αναπλάσεων στις γειτονιές.

Τέλος, όπως είπε ο δήμαρχος σχεδιάζεται ένα μητροπολιτικό πάρκο 100 στρεμμάτων στην περιοχή πλησίον του Μουσείου.

Χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Ζέρβας στη χρηματοδότηση των 4 εκατ. ευρώ την οποία εξασφάλισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης οδικής ασφάλειας.

Τα έργα αφορούν ολοκληρωμένες δράσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης καθώς και σε δρόμους γύρω από σχολεία και γύρω από τα πανεπιστήμια. Ειδικότερα, 48 κόμβοι και οδικά τμήματα που δέχονται υψηλούς φόρτους πρόκειται να αλλάξουν εικόνα, ενώ παράλληλα θα εγκατασταθούν δεκάδες έξυπνες διαβάσεις.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…