Ο παλμός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει αυτή την εβδομάδα στο Μάλμε της Σουηδίας. Αύριο (7/5) θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός με τη συμμετοχή της Κύπρου και την Πέμπτη ο δεύτερος με την Ελλάδα. Το «Ζάρι» φαίνεται να έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στους Εurofans ενώ η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο τιρκουάζ χαλί.

«Δεν το περίμενα καθόλου έτσι όλο αυτό το ταξίδι. Πολλή χαρά υπάρχει σε όλο αυτό και πολλή στήριξη και αγάπη από τον κόσμο[…] αυτό είναι η μουσική, χαρά, μοιρασιά, επικοινωνία» δήλωσε η Μαρίνα Σάττι.

Στο Μάλμε έχουν ήδη αρχίσει να συρρέουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν από κοντά τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό του πλανήτη. Όπως λένε «(Η Eurovision) είναι διασκέδαση και ψυχαγωγία και μου αρέσει το αίσθημα της ενότητας που προάγεται μέσα από τη μουσική».

Το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι έχει προκαλέσει πολύ θετικές εντυπώσεις και σε Έλληνες και σε ξένους Εurofans. «Μου αρέσει (το Ζαρι) είναι πολύ ελληνικό!» λένε ενώ άλλοι αναφέρουν ότι «είναι ενα τραγούδι με ελληνικό ήχο, παραδοσιακό, το οποίο θεωρώ θα έχει απήχηση στο κοινό και ειδικά στους Ευρωπαίους τηλεθεατές».

Το Μάλμε έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες να στολίζεται και να μεταμορφώνεται για τις ανάγκες της Eurovision. Ήδη από το Σάββατο έχει ανοίξει και το Eurovision Village όπου καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα φιλοξενήσει μεγάλες εκδηλώσεις και πάρτι. Στο Eurovision Village επίσης στη διάρκεια των μεγάλων shows θα βρεθεί και πολύς κόσμος για να παρακολουθήσει από γιγαντοοθόνες τους ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό το Σάββατο 11 Μαΐου.

Προς το παρόν όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον ημιτελικό της Τρίτης στον οποίο 16 χώρες θα διεκδικήσουν μια θέση στον μεγάλο τελικό, ανάμεσα τους και η Κύπρος με τη νεαρή Silia Kapsis, η οποία θα ανοίξει τον διαγωνισμό.

Οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τη φετινή Eurovision ζωντανά στις 22.00 το βράδυ στην ΕΡΤ1 και ραδιοφωνικά στο Δεύτερο Πρόγραμμα.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…