Στ. Κασσελάκης: “Η Θεσσαλονίκη θα είναι η πρώτη μου προτεραιότητα”- Η… σπόντα για τη Συμφωνία των Πρεσπών
- Μάι 19, 2024, 07:28
Δεκτός με χειροκροτήματα έγινε το βράδυ του Σαββάτου μπροστά από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.
Πλήθος κόσμου τον περίμενε μπροστά από το προεκλογικό βαν που στήθηκε νωρίτερα στο σημείο και τον καλωσόρισε θερμά. Μάλιστα, δύο κορίτσια του χάρισαν δύο ανθοδέσμες με πολύχρωμα λουλούδια τις οποίες, με πολύ χιούμορ, πέταξε σε υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος για να τις πάρει αργότερα.
Μέσω της ομιλίας τους προς τους πολίτες, ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης του Κυριακού Μητσοτάκη με φόντο την ακρίβεια, τις Ευρωεκλογές, το δυστύχημα στα Τέμπη και τις εξελίξεις γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τον πρωθυπουργό σημειώνοντας πως “αν συνεχίζετε να τη θεωρείτε προδοτική, έχετε έναν δρόμο: να κάνετε αυτό που λέγανε τα στελέχη σας. Πηγαίνετε στα Σκόπια να την ακυρώσετε, όμως δεν το κάνετε. Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτή που επιθυμούσατε“. Ταυτόχρονα, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τους χειρισμούς του προεκλογικά για το ζήτημα αυτό αλλά και από τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά, γιατί, όπως είπε, εξαιτίας του φέρουν την ταμπέλα του εθνικού μειοδότη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ξεκαθάρισε ότι με την επικράτηση του, η Θεσσαλονίκη θα είναι η απόλυτη προτεραιότητά του ανάμεσα στις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις. “Σας βαπτίζουν πρωτεύουσα των Βαλκανίων και σας έχουν παραμελημένους για δεκαετίες και τώρα έρχονται να σας παρουσιάσουν επεκτάσεις σε ένα μέτρο που δεν υπάρχει. Πρώτη μου προτεραιότητα η Θεσσαλονίκη ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις“, τόνισε χαρακτηριστικά.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως “τώρα πρέπει να κάνουμε ως κοινωνία τη μεγάλη στροφή σε αυτή τη μεγάλη μιζέρια που υπάρχει. Η κοινωνία δεν ευημερεί. Ο κόσμος δεν ζητάει φιλανθρωπία αλλά δίκαιη ευκαιρία. Έχει φόβο αντί για αξιοπρέπεια. Οι ευρωεκλογές ας είναι το τέλος της αλαζονείας και της στασιμότητας και η αρχή για μια βαθιά ανανέωση σε πρόσωπα και πολιτικές. Αν εμείς πετύχουμε καταρρέουν οι καριέρες τους. Η Ελλάδα είναι στον πάτο της Ευρώπης σε όλους τους δείκτες. Εσείς είστε στην πρώτη γραμμή. Συγκροτήσατε το πιο ισχυρό και αξιοκρατικό ψηφοδέλτιο όλων των κομμάτων“.

“Εθνική ντροπή” το δυστύχημα στα Τέμπη
Για το δυστύχημα των Τεμπών και τους χειρισμούς της κυβέρνησης γύρω από την υπόθεση, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως “έχει εξελιχθεί σε εθνική ντροπή. Οι εξελίξεις στο έγκλημα των Τεμπών είναι ραγδαίες αλλά περνούν πια στα μονόστηλα των εφημερίδων και στα ψιλά των ειδήσεων. Γίνεται ό,τι και πέρυσι: τον μήνα των εκλογών δεν μιλάμε για τα Τέμπη. Σαν κοινωνία δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Δεν θα πετύχουν τη συγκάλυψη. Το χρωστάμε στην αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού”.
Σε άλλο σημείο, κάλεσε το πλήθος να εμπιστευθεί τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, λέγοντας πως το κόμμα μπορεί να γίνει η πιο συμπονετική, έντιμη, τεχνοκρατική και ανθρωποκεντρική κυβέρνηση που είχε ποτέ η χώρα.
Αμέσως μετά ανέλυσε συνοπτικά το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τη φορολογία. Όπως είπε, προβλέπει μεταξύ άλλων, μειώσεις φόρων και μείωση ασφαλιστικών εισφορών με κέρδος για εργοδότες και εργαζόμενους. “Ξέρουν καλά ότι η πρότασή μας είναι πλήρως κοστολογημένη και εφαρμόσιμη. Ο λογαριασμός βγαίνει αλλά μετά δε θα βγαίνει ο λογαριασμός των ισχυρών φίλων τους“, επισήμανε και επανέλαβε πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ο ΦΠΑ είναι στο 0% στα βασικά αγαθά, για όσο διαρκεί η ακρίβεια.
Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τον κόσμο. Στη συνέχεια αναμένεται να κάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, ενώ αύριο το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
*πηγη:thestival.gr
