Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Δημαρέλος, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία πρέπει πλέον βάσει νόμου να συμβληθούν με ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να γίνεται αποκομιδή των νωπών προϊόντων. «Αυτό θα πρέπει να συμβεί από όλες τις επιχειρήσεις, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία, για να μπορέσει ναμπει μια τάξη στον τρόπο με τον οποίο απορρίπτουμε προϊόντα, που κατά μια έννοια είναι ανακυκλώσιμα», τόνισε ο κ. Δημαρέλος. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο δήμος θα δώσει μια μικρή προθεσμία στις εν λόγω επιχειρήσεις για τη διαχείριση των νωπών προϊόντων τους. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα το Press Container που υπάρχει επί της οδού Ερμού, έξω από το Καπάνι και όπου που ρίχνουν οι καταστηματάρχες τα υπολείμματα, θα απομακρυνθεί.


Οι Επόπτες, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στο Καπάνι, είναι δύο από τους 25, που ξεκίνησαν σήμερα τον νέο θεσμό. Τα 25 άτομα, όσες και οι γειτονιές σε όλο τον δήμο, που θα κληθούν να εποπτεύουν, βρίσκονται από σήμερα στους δρόμους για περιπολίες. Αρμοδιότητές τους είναι να ελέγχουν, να ενημερώνουν, να καταγράφουν τα προβλήματα, αλλά και να επιβάλλουν, όπου χρειάζεται, πρόστιμα. «Ο Επόπτης θα έχει την επιτήρηση του αστικού χώρου. Σκοπός μας είναι να έχουμε μια καλύτερη παρακολούθηση για το τι συμβαίνει στους δρόμους της πόλης. Θέλουμε να υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ της υπηρεσίας του δήμου και των επιχειρήσεων προκειμένου να προλαμβάνουμε δυσάρεστα φαινόμενα», ανέφερε ο κ. Δημαρέλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του δήμου δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά να υπάρχει μια καλή συνεργασία.

Από την πλευρά της η Επότρια της Γειτονιάς Τριανταφυλλιά Μπούζη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα είναι καλή η συνεργασία με τους δημότες. «Θέλουμε να καλυτερέψουμε την πόλη», επισήμανε.
Οι 25 γειτονιές που θα ελέγχουν οι επόπτες
1) Αριστοτέλους,
2) Λευκός Πύργος,
3) Καμάρα – Ροτόντα,
4) Διοικητήριο,
5) Άνω Πόλη – Επταπύργιο,
6) 40 Εκκλησιές,
7) Παναγία Φανερωμένη,
8) Ξηροκρήνη,
9) Γιαννιτσών – Σταθμός,
10) ΦΙΞ – Λαχανόκηποι,
11) Αγία Τριάδα,
12) Ιπποκράτειο – Φάληρο,
13) Ανάληψη – Μπότσαρη,
14) Μαρτίου,
15) Ντεπώ,
16) Βούλγαρη – Κηφισιά,
17) Νέα Ελβετία,
18) Τροχιοδρομικά,
19) Χαριλάου,
20) Κάτω Τούμπα,
21) Παπάφη,
22) Άνω Τούμπα,
23) Μαλακοπή
24) Τριανδρία
και 25) Παλιά και Νέα Παραλία
πηγή voria.gr
