Ολοένα και πλησιάζουν οι ημέρες στις οποίες θα σταματήσει για έναν μήνα τη λειτουργία του το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς η 10η Νοεμβρίου απέχει πια τρεις εβδομάδες.

Στη σημερινή σύσκεψη στο ΥΜΑΘ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάθισαν στο τραπέζι και συζήτησαν τις λύσεις για τα προβλήματα που αναμενόμενα θα δημιουργηθούν, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη να παραδέχεται πως «θα αυξηθεί λίγο η κίνηση». Ο ίδιος είπε επίσης σε όλους τους τόνους ότι η διακοπή του Μετρό είναι επιτακτική καθώς πρόκειται για τα δοκιμαστικά δρομολόγια τα οποία θα γίνουν για λόγους υψίστης ασφαλείας.

Οι λύσεις στα κυκλοφοριακά προβλήματα, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στη σύσκεψη, θα είναι η σημαντική ενίσχυση της συγκοινωνίας αλλά και η τήρηση των ωραρίων φορτοεκφόρτωσης και των κανόνων στάθμευσης.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Κωνσταντίνος Γκιουλέκας τόνισε πως, παρότι το έργο της Τροχαίας Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικό, εντούτοις θα πρέπει να ενισχυθούν τα μέτρα και η επιτήρηση ώστε να μη γίνονται εκτός ωραρίου φορτοεκφορτώσεις αλλά και παράνομες σταθμεύσεις που παρακωλύουν την κυκλοφορία των οχημάτων και δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση. «Ως Τροχαία, θα διευκολύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε το έργο της κυκλοφορίας», ανέφερε η διευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργόπουλου. Όπως άλλωστε είπε, η Εγνατία και η συνέχειά της, η Καραμανλή, θα δεχθούν τον μεγαλύτερο φόρτο και εκεί η Τροχαία θα επιτηρεί πιο αυστηρά.

Στη σύσκεψη τονίστηκε επίσης πως θα πρέπει να ενισχυθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων ώστε να χρησιμοποιούν λιγότεροι πολίτες τα οχήματά τους, ενώ ο κ. Γκιουλέκας τόνισε τη σημασία του Thessdrive, της εφαρμογής η οποία δείχνει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κυρανάκης χαρακτήρισε το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης ως μια «κυκλοφοριακή επανάσταση» και είπε πως η λειτουργία του Μετρό θα διακοπεί προκειμένου να εκτελεστούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια για λόγους «υψίστης ασφαλείας».

Επιπρόσθετα, η λειτουργία του Μετρό θα διακοπεί για ακόμη έναν μήνα και τον χειμώνα, όπως τονίστηκε ακόμη από τον κ. Ταχιάο, ώστε να συνεχιστούν δοκιμές και να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες πιστοποιήσεις. Στη συνέχεια το Μετρό θα ανοίξει οριστικά με ενταγμένη, πια, τη γραμμή της Καλαμαριάς.

«Τον Μάρτιο η ανατολική Θεσσαλονίκη θα συνδέεται πια με τη Σίνδο», πρόσθεσε σχετικά ο κ. Κυρανάκης ο οποίος ανακοίνωσε με αισιοδοξία ότι σήμερα έγινε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο προς την περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. «Τον Μάρτιο η πόλη θα έχει πια μια πολύ καλύτερη εικόνα», είπε.

Πηγή: voria.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…