Για το αδιανόητο περιστατικό στις Σέρρες, όπου καθηγήτρια έκλεισε το στόμα 13χρονου με μονωτική ταινία και έβαλε συμμαθητή του να του δέσει τα χέρια, μίλησε η μητέρα του παιδιού.

Την ίδια ώρα, η 60χρονη καθηγήτρια, που είναι και διευθύντρια στο γυμνάσιο, έχει οδηγηθεί στην Εισαγγελία Σερρών, όπου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη βία και βλάβη κατά αδύναμων ατόμων και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

Η μητέρα του μαθητή κατήγγειλε χθες το συμβάν μετά από τη σοκαριστική αποκάλυψη των παιδιών της.

«Την Πέμπτη το απόγευμα παρέλαβα τα παιδιά από το φροντιστήριο και μου είπαν "μαμά θέλουμε να σου πούμε κάτι και δεν θέλουμε να ταραχτείς". Ήμουν σίγουρη ότι κάτι έγινε στο σχολείο γιατί τα περιστατικά είναι καθημερινά στο γυμνάσιό μας. Μου είπε η κόρη μου ότι καθηγήτρια του σχολείου που είναι και διευθύντρια έκλεισε με χαρτοταινία το στόμα του αδερφού της και έβαλε έναν συμμαθητή του να του δέσει και τα χέρια. Το παιδί έμεινε έτσι καθόλη τη διάρκεια της διδακτικής ώρας, αγχωμένος, τρομοκρατημένος και τον βρήκε στη συνέχεια η φιλόλογός του που του έλυσε τα χέρια», είπε η μητέρα του 13χρονου.

«Όλο αυτό θεωρήθηκε μία πλάκα, δεν γίνεται όμως εν έτει 2026 να γίνονται τέτοιες πλάκες μέσα σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον», πρόσθεσε.

Η καταγγέλλουσα έκανε έκκληση προς όλα τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους να μιλούν όταν συμβαίνει κάτι παρόμοιο και επανάλαβε ότι έχουν γίνει και άλλα περιστατικά, κάτι που έχει έρθει σε γνώση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ζητώντας να μπει ένα τέλος σε αυτές τις συμπεριφορές τόνισε ότι από τη στιγμή της καταγγελίας, η οικογένεια ενθαρρύνει το παιδί να μιλήσει και στέκεται δίπλα του, όπως και άλλοι φορείς.

«Δεν με ενημέρωσε κανείς από το σχολείο για το συμβάν και την επόμενη μέρα είπε στο παιδί ότι έχει φέρει μεγαλύτερη ταινία για να τον δέσει πιο σφιχτά οπότε αυτό συνεχίστηκε. Έβαλε το παιδί σε αυτή τη διαδικασία και θα το έβαζε και δεύτερη μέρα. Ο ίδιος όμως αρνήθηκε και απομακρύνθηκε», ανέφερε.

Όσον αφορά για το τι της είπε ο γιος της ότι προηγήθηκε, η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι μιλούσαν για μία εργασία.

«Ας τον έβγαζε από την τάξη, ας του έβαζε αποβολή, όχι αυτό το πράγμα. Παίζουν με τις ψυχές των παιδιών και αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε.

Ερωτώμενη σχετικά, η μητέρα του μαθητή είπε πως προσωπική της γνώμη είναι ότι πρέπει να απομακρυνθεί η καθηγήτρια. «Δεν μπορεί να είναι δίπλα στα παιδιά», κατέληξε.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…