Ο υπουργός σημείωσε πως η επιστολική ψήφος θα λύσει ζητήματα μετακίνησης τα οποία είχαν εντοπιστεί και στις ευρωεκλογές τόσο όσον αφορά στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Από και έπειτα ο υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε πως ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση προκειμένου να είναι έτοιμη η διαδικασία τη ηλεκτρονικής ψήφου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028.
Όπως είπε, «την διαδικασία τη διαμορφώνουμε τώρα» αποκαλύπτοντας πως ίσως να υπάρχει ανάγκη μετακίνησης εντός δήμου. Θα μπορεί, είπε ο κ. Λιβάνιος, να ο πολίτης να μεταβεί σε κάποιο εκλογικό κέντρο στον Δήμο που βρίσκεται, ασχέτως εάν είναι εγγεγραμμένος εκεί. «Θα πηγαίνεις σε ένα εκλογικό κέντρο, εκεί ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα βεβαιώνει την ταυτ΄τητα και θα ψηφίζεις μέσω ενός τάμπλετ σε παραβάν. Θα μπορείς να ψηφίζεις πχ από την Αγία Παρασκευή να ψηφίζετε για τον δήμο Αλεξανδρούπολης».