Θύμα ακραίου εκφοβισμού από ομάδα συγκεκριμένων μαθητών είχε καταγγείλει ότι έπεφτε για μήνες η Σοφία Χρηστίδου, η εκπαιδευτικός που εργαζόταν σε δημόσιο σχολείο της Θεσσαλονίκης και έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, έπειτα από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Στην αναφορά της καταγράφονται συγκεκριμένα περιστατικά με ημερομηνίες και ώρες, τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, σημειώθηκαν από ομάδα μαθητών. Ένα από αυτά, στις αρχές Φεβρουαρίου, αφορά μαθήτρια που φέρεται να πέταξε προς το μέρος της ένα πλαστικό μπουκάλι με σοκολατούχο γάλα, το οποίο ήταν ανοικτό, με αποτέλεσμα να λερωθούν τα ρούχα της. Όπως περιγράφει η εκπαιδευτικός, κατά τη διάρκεια της ίδιας διδακτικής ώρας της πέταξαν επίσης χαρτιά, ενώ στο τέλος της ώρας εκσφενδονίστηκε και μπουκάλι γεμάτο με νερό που άνοιξε στο πάτωμα, βρέχοντας τόσο την ίδια όσο και την αίθουσα.
Παράλληλα, η ίδια ζητά τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας στις σχολικές μονάδες όπου καταγράφονται επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας και εκφοβισμού. Μεταξύ άλλων προτείνει την παρουσία δύο αστυνομικών κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, καθώς και την εγκατάσταση σαρωτών σώματος και συστημάτων ακτίνων Χ (X-Ray) για τον έλεγχο αντικειμένων που εισέρχονται στον σχολικό χώρο.
Επιπλέον, υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεχή παρουσία σχολικού ψυχολόγου, με στόχο την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη διαχείριση τέτοιων περιστατικών.
Κλείνοντας την αναφορά της, η εκπαιδευτικός επισημαίνει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «προσβάλλει σοβαρά την προσωπική της αξιοπρέπεια και σε ορισμένες περιπτώσεις θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική της ακεραιότητα», ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
πηγή thestival.gr
