Παρότι όμως ο συγκεκριμένος εξοπλισμός βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία, οι κλήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη στην πόλη και θα καθυστερήσουν περισσότερο από όσο αρχικά υπολογιζόταν.
Αιτία, είναι οι εμπλοκές στον μεγάλο πανελλαδικό διαγωνισμό για το νέο σύστημα αυτόματης βεβαίωσης παραβάσεων, ο οποίος αφορά περισσότερες από 1.000 κάμερες τεχνητής νοημοσύνης σε όλη τη χώρα.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στη Voria.gr διαβεβαιώνει πάντως ότι ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά, αποδίδοντας τις καθυστερήσεις στις ενστάσεις που κατατέθηκαν από δύο εταιρείες κατά των όρων του διαγωνισμού.
Τι συμβαίνει με τον διαγωνισμό
Στον αρχικό διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί είχαν εκφράσει ενδιαφέρον συνολικά 19 οικονομικοί φορείς, όμως έγιναν τρεις ενστάσεις στην ΕΔΑΗΣΥ. Τελικά ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και επαναπροκηρύχθηκε με τροποποιημένους όρους.
