ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

12:47 PM Θεσσαλονίκη: Διαρροή από βάνα της ΕΥΑΘ

12:26 PM Αποφυλακίστηκε ο Κασιδιάρης – Ανακοίνωσε την

11:49 AM Η Παπαστράτος στην 90ή ΔΕΘ: Το FutuReady

11:45 AM Στην κορυφή της Βόρειας Ελλάδας ο δήμος

11:45 AM Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε

11:21 AM Καλαμαριά: Άνοιξε νέα «πληγή» στο παραλιακό

StatusFM
  • Αρχικη
  • Συνεντεύξεις
  • ροη ειδησεων
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Τοπικά Νέα
    • Διεθνή
    • Αθλητισμός
  • Προγραμμα σταθμου
  • Επικοινωνια

        

           

Καλαμαριά: Άνοιξε νέα «πληγή» στο παραλιακό μέτωπο - Ξεκίνησε ανέγερση κατοικιών δίπλα στο «Παναγία»

Σεπ 15, 2026, 11:21
Καλαμαριά: Άνοιξε νέα «πληγή» στο παραλιακό μέτωπο - Ξεκίνησε ανέγερση κατοικιών δίπλα στο «Παναγία»
Τοπικά Νέα

Το αδόμητο τμήμα του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς, ό,τι έχει γλιτώσει τέλος πάντων από την τσιμεντοποίηση, είναι το πλέον επίζηλο φιλέτο του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης. Απόδειξη οι διαρκείς δεκδικήσεις των ελεύθερων χώρων από ιδιώτες, τράπεζες ακόμη και από κρατικούς φορείς, καθώς και οι συνεχείς απόπειρες ανοικοδόμησης μεμονωμένων οικοπεδικών εκτάσεων.

Η τελευταία απόπειρα ανοικοδόμησης είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2023, σε οικόπεδο στο Καραμπουρνάκι η οποία έχει διακοπεί προσωρινά τον Απρίλιο του 2024, έπειτα από παρέμβαση του δήμου Καλαμαριάς ο οποίος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση των οικοδομικών αδειών που στο μεταξύ έχουν ανασταλεί έως την έκδοση απόφασης από το ανώτατο δικαστήριο.

Οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει στο οικόπεδο δίπλα στο πρώην νοσοκομείο «Παναγία»

Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, μια νέα «πληγή» άνοιξε στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, αυτή τη φορά στην περιοχή της οδού Πλαστήρα. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν προπαρασκευαστικές χωματουργικές εργασίες σε οικόπεδο έκτασης 1.800 τ.μ. το οποίο βρίσκεται επί της οδού Πλαστήρα, σχεδόν δίπλα από το πρώην νοσοκομείο «Παναγία».

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του δήμου Καλαμαριάς, Ελπίδα Καλπίδου η οποία μίλησε στο emakedonia.gr, το συγκεκριμένο οικόπεδο διαθέτει οικοδομική άδεια στην οποία προβλέπεται ανέγερση διώροφων κατοικιών με υπόγειο και πάρκινγκ. «Η οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί αρχικά το 2008. Όμως, έπειτα από κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής και προσφυγή στη Δικαιοσύνη η άδεια ακυρώθηκε προσωρινά για τυπικούς λόγους καθώς δεν είχαν προσκομισθεί κάποια πιστοποιητικά. Στη συνέχεια, οι τότε ιδιοκτήτες επανήλθαν και το Διοικητικό Εφετείο τούς δικαίωσε με αποτέλεσμα η άδεια να επανεκδοθεί το 2012». Στο διάστημα που ακολούθησε το οικόπεδο φαίνεται να άλλαξε χέρια και σύμφωνα με πληροφορίες νέος ιδιοκτήτης φέρεται γνωστή χωματουργική εταιρεία.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του 2015

«Δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα, κλείνουμε το ένα μέτωπο στο παραλιακό μέτωπο, ανοίγει το επόμενο», δηλώνει στο emakedoniag.gr η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου. Όπως εξηγεί «η υπόθεση αυτή είναι γνωστή από το 2012 ακόμη όταν εκδόθηκε εκ νέου η οικοδομική άδεια για το συγκεκριμένο οικόπεδο. Και παρότι ήταν σε γνώση όλων, δυστυχώς, στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του 2015, με το οποίο θωρακίστηκε το παραλιακό μέτωπο στο Καραμπουρνάκι το οποίο χαρακτηρίστηκε 'χώρος πρασίνου', για το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν δόθηκε ανάλογος χαρακτηρισμός. Μάλιστα, αυτό το οικόπεδο και το διπλανό του είναι οι μοναδικές ιδιοκτησίες που υπάρχουν από την πλαζ Αρετσούς ως τη Σχολή Δικαστών οι οποίες έχουν μείνει δυστυχώς απροστάτευτες».


Οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει στο οικόπεδο δίπλα στο πρώην νοσοκομείο «Παναγία»

Τα «όπλα» του δήμου

Συνεχίζοντας, η κυρία Αράπογλου αναφέρει ότι «είχα διαμηνύσει πριν από καιρό προς τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων να μην προχωρήσουν σε εργασίες ανέγερσης και τους προειδοποίησα ότι θα βρουν τον δήμο απέναντι, όπως συνέβη και στο οικόπεδο στο Καραμπουρνάκι».

Όπως εξηγεί, εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο έχει ξεκινήσει η εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Καλαμαριάς το οποίο βρίσκεται πλέον στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς υπογραφή. «Αρκετό καιρό τώρα έχουμε ζητήσει να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα καθώς με την υπογραφή του ΤΠΣ από τον υπουργό θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αναστολή των οικοδομικών αδειών καθώς και σε αναστολή εκτέλεσης των οικοδομικών εργασιών. Επικοινωνούμε πλέον καθημερινά με το υπουργείο για λυθεί αυτό το θέμα. Παράλληλα εξετάζουμε και όλους τους πιθανούς τρόπους προκειμένου να μείνουν αδόμητα τα συγκεκριμένα οικόπεδα».

Tweet
More in this category: « Σε ασφυξία οι φούρνοι της γειτονιάς στη Θεσσαλονίκη: Φόβοι για λουκέτο στα μισά οικογενειακά αρτοποιεία - Οι λόγοι Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα »

Διαβάστε ακόμη τα σχετικά άρθρα

cache/resized/36d84eab8b1729a0d822b02e5576249d.jpg
Ειδήσεις news

Ο σκύλος σου έχει

Η εμμονή με παπούτσια, παντόφλες και κάλτσες δεν είναι απλώς άλλη μία από τις παραξενιές του
Διαβάστε αναλυτικά
cache/resized/5c24d87e43c2b6db56a5e746e7b86418.jpg
Συνεντεύξεις

ΗΧΗΤΙΚΟ- Β.

Αποφυλακίζεται σήμερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την ολοκλήρωση της ποινής που του επιβλήθηκε για
Διαβάστε αναλυτικά
cache/resized/f3fbfa4c94aed29f418738b7f4497ad1.jpg
Πολιτική

Αγορά ακινήτου κάτω

Μερικές ημέρες πριν, τηλεθεατής με έπιασε εξαπίνης. Με ρώτησε τι γίνεται στις περιπτώσεις που ...
Διαβάστε αναλυτικά
cache/resized/29601264ec6c9c9a36b8f0e9137f8681.jpg
Ελλάδα

Αποφυλακίστηκε ο

Την πόρτα της εξόδου από τις φυλακές Δομοκού πέρασε λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι ο Ηλίας ...
Διαβάστε αναλυτικά
cache/resized/5e295dec24908bf9927bce41cd98bcff.jpg
Τοπικά Νέα

Θεσσαλονίκη:

Προβλήματα στην υδροδότηση αντιμετωπίζουν μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης κάτοικοι στην οδό ...
Διαβάστε αναλυτικά
cache/resized/769f18024b52e9c4b9ec23686f820107.jpg
Διεθνή

Πολιτικός σεισμός

Κοινή συμφωνία με την οποία καλούν τη βρετανική κυβέρνηση να «προετοιμαστεί» για συνταγματικές ...
Διαβάστε αναλυτικά
cache/resized/503d9a24703ac71b1917ff160a28c0d7.jpg
Αθλητισμός

Ηρακλής: Οργή για

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια των ανθρώπων του Ηρακλή για την αντιμετώπιση της ομάδας από ...
Διαβάστε αναλυτικά

Social networks

28K Ακόλουθοι
706 Ακόλουθοι
3K Συνδρομητές
1.8K Ακόλουθοι
Your browser does not support the video tag.
ΕΥΑΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΡΘΡΑ

  • Θεσσαλονίκη: Διαρροή από βάνα της ΕΥΑΘ μπροστά στη Νέα Ελβετία - Γέμισε νερό ο δρόμος

    Σεπ 15, 2026
  • Αποφυλακίστηκε ο Κασιδιάρης – Ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος – “Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου”, φώναζαν οπαδοί του

    Σεπ 15, 2026
  • Η Παπαστράτος στην 90ή ΔΕΘ: Το FutuReady Greece ανοίγει τη συζήτηση για τις προκλήσεις του μέλλοντος - «Εκπαίδευση, Εργασία και Κοινωνία οι πυλώνες της 5ετούς πρωτοβουλίας της Παπαστράτος»

    Σεπ 15, 2026
  • Στην κορυφή της Βόρειας Ελλάδας ο δήμος Κατερίνης για τη χρηστή οικονομική διαχείριση και τη διαφάνεια

    Σεπ 15, 2026
  • Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα

    Σεπ 15, 2026
  • Καλαμαριά: Άνοιξε νέα «πληγή» στο παραλιακό μέτωπο - Ξεκίνησε ανέγερση κατοικιών δίπλα στο «Παναγία»

    Σεπ 15, 2026
  • Θεσσαλονίκη: Η ευλογιά αδειάζει τα αποθέματα γάλακτος και ανεβάζει τις τιμές στα τυροκομικά- Φόβοι για έλλειψη φέτας

    Σεπ 15, 2026
  • Χανιά: Στη ΜΕΘ βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση - Συνελήφθη η 18χρονη μητέρα του

    Σεπ 15, 2026
Διαβαστε περισσότερα

Η εταιρεία

Όροι Χρήσης  

Πολιτική Προστασίας  

Ταυτότητα  

Status FM 107.7 - Το ραδιόφωνο είναι στο...dna μας!

  • Αρχικη
  • Συνεντεύξεις
  • ροη ειδησεων
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Τοπικά Νέα
    • Διεθνή
    • Αθλητισμός
  • Προγραμμα σταθμου
  • Επικοινωνια

 

Copyright © Statusfm 2019. All Rights Reserved
. Κατασκευή και Φιλοξενία Ιστοσελίδων από την Multihosting
  • Αρχικη
  • Συνεντεύξεις
  • ροη ειδησεων
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Τοπικά Νέα
    • Διεθνή
    • Αθλητισμός
  • Προγραμμα σταθμου
  • Επικοινωνια
Template Settings
Reset

Theme Colors

Blue Red Yellow Orange Cyan

Layout

Wide Boxed Framed Rounded
Patterns for Layour: Boxed, Framed, Rounded
pattern1 pattern2 pattern3 pattern4 pattern5 pattern6 pattern7 pattern8
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…