Στις διερευνητικές επαφές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και στην παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στο ζήτημα, Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Status 107,7 και τον Δημήτρη Βενιέρη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπλ. υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Δεν δικαιώνεται ο κ. Σαμαράς, δεν μπορώ να το ακούω αυτό. Ο κ. Σαμαράς όταν ήταν πρωθυπουργός μια χαρά συζήταγε στο ίδιο πλαίσιο. Τώρα είναι η συνηθισμένη τακτική, όταν είναι ο ίδιος στη κυβέρνηση, συνομιλεί με τους πάντες, κάνει τα πάντα, όπως έκανε και με τη Βόρεια Μακεδονία για το Μακεδονικό.

Όταν φεύγει από την κυβέρνηση, γίνεται ο μεγάλος ήρωας του έθνους. Να μιλάμε σοβαρά…

Αναφορικά με την πορεία των διερευνητικών επαφών η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε:

«Θεωρώ ότι η χώρα σταθερά το τιμόνι, σ΄αυτό που η ίδια επιδιώκει,  η Τουρκία θα βάζει το ένα θέμα, θα βάζει το άλλο… Η χώρα μένει σταθερά εκεί και το θέμα είναι, αν η χώρα μπορεί να κάνει τέτοιες συμμαχίες, που να ενισχύσουν αυτά που επιδιώκει. Άρα αν ξέρει τι θέλει, μπορεί να κάνει και τις κατάλληλες συμμαχίες. 

Με την Κύπρο είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα, γιατί (η λύση για) τα δύο κράτη πρέπει να φύγουν από την ατζέντα και από τη συζήτηση και από την ελληνοκυπριακή και από την τουρκοκυπριακή πλευρά, αν θέλουμε να έχουμε μία λύση κάποτε του Κυπριακού. Τα δύο κράτη πρέπει να φύγουν από τη συζήτηση» κατέληξε η κ. Αναγνωστοπούλου.

 

Το ηχητικό απόσπασμα εδώ:

 

 

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…