Διαμαντοπούλου στον Status: "Το τρίτο κόμμα ενόψει απλής αναλογικής έχει ρόλο" - "Αν δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα δεν μπορεί να είναι κυρίαρχος ρόλος"

"Το τρίτο κόμμα και μάλιστα ενόψει απλής αναλογικής έχει ρόλο", ανέφερε στον Status η πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος της Ε.Ε. και πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως είπε "είναι σημαντικός παράγοντας στο πολιτικό σύστημα.  Αυτός ο χώρος 40 χρόνια μετά μπορεί να ξαναπαίξει το κυρίαρχο ρόλο στη χώρα φέρνοντας στη χώρα αυτό που ζητά ο 21ος αιώνας".

Ερωτηθείσα για τα πρόσωπα στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε: "Είμαι πολύ επιφυλακτική. Να δούμε επί της ουσίας πιο είναι το στίγμα και τι λένε οι υποψήφιοι που θέλουν να οδηγήσουν το ΚΙΝΑΛ σε νέα εποχή"

Μίλησε για τις αλλαγές στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, οι οποίες δεν έχουν διατυπωθεί με κάποιο τρόπο σήμερα.

Αν δεν γίνει αυτό είπε "θα παίξει ένα ρόλο ως τρίτο κόμμα αλλά όχι κυρίαρχο σε αυτή τη φάση".

Μιλώντας για τις υποψηφιότητες, είπε: "Πολλές υποψηφιότητες έχουν σχέση με προσωπικές στρατηγικές".

Μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι υποψηφιότητες τα πράγματα είναι ρευστά, δήλωσε.

Αναφερόμενη στις συνεργασίες, είπε "όταν τα κόμματα έχουν στίγμα και λένε συγκεκριμένα πράγματα τότε μπορούν να πάνε σε μια κυβερνητική διαπραγμάτευση με την ατζέντα τους όχι με τα πρόσωπα".

Για τον Γιώργο Παπανδρέου είπε πως "θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα κάνε όσο γίνεται πιο γρήγορα  γιατί δεν βοηθάει η όλη συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό γιατί  χάνουμε την ουσιαστική συζήτηση".

Η κ. Διαμαντοπούλου, μίλησε για τα αποτελέσματα έρευνας του Δικτύου, με τίτλο "Προς αναζήτηση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για μια κοινωνία που γερνά".

"Η Ελλάδα είπε είναι τρίτη πλέον γηράσκουσα χώρα στον ανεπτυγμένο χώρο. Έχει να κάνει και με την οικονομία και με την κοινωνία και με την πολιτική.

Όταν η συζήτηση μιας χώρας έχει προτεραιότητα τους ηλικιωμένους, τότε δεν μπορεί να παει μπροστά.

Θα πρέπει να δούμε ποιες είναι οι πολιτικές για αυτές τις ηλικίες", ανέφερε.

"Είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε κακή διαβίωση των άνω των 70. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στους νέους, αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει να αλλάξουμε τις πολιτικές για αυτές τις ηλικίες. Δεν μπορούμε να το αναβάλουμε αυτό", υπογράμμισε.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της κας. Διαμαντοπούλου στον Status

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…