Για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκη Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη,  η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής , Εύα Καϊλή.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη κι ερωτηθείσα  εάν η επιλογή ενός προέδρου εξ αποστάσεως, μπορεί να διευκολύνει τα πράγματα, η κ. Καϊλή τόνισε:

«Να τα διευκολύνει τα πράγματα δεν μπορεί. Είναι ένα θέμα και ένα ζήτημα το οποίο θέσαμε, ουσιαστικά εγώ τουλάχιστον από την πρώτη στιγμή, γιατί γνωρίζω ότι και οι υποχρεώσεις μας στο ευρωκοινοβούλιο δεν είναι μερικής απασχόλησης. Θεωρώ λοιπόν ότι επειδή δεν είμαστε μερικής απασχόλησης, θα υπάρχουν ζητήματα. Και νομίζω ότι από τη Δευτέρα και μετά αυτό είναι ακριβώς που θα έπρεπε να αρχίσουμε να συζητάμε, και όχι να εγκλωβιστούμε σε έναν τέτοιο κύκλο, κάποιας εσωστρέφειας ας το πούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποιος θα εκπροσωπούσε το ΚΙΝΑΛ σε μία συζήτηση στη Βουλή, η κ. Καϊλή ανέφερε: «Χθες και προχθές έθεσα  αυτό το ερώτημα για άλλη μια φορά, το έθεσα και πριν την Κυριακή. Εκτιμώ ότι οι τρεις βασικοί υποψήφιοι που έχουν κάνει και τα μεγαλύτερα ποσοστά, οφείλουν να συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία, δεν μπορεί να επιβληθεί ο πρόεδρος της Κ.Ο., πρέπει να συμφωνηθεί για να προχωρήσουμε ομαλά. Το ποιος θα είναι..., έχουμε εξαιρετικούς συναδέλφους, αλλά  έχει σημασία να μπορέσουν και οι τρεις να σεβαστούν αυτό το πρόσωπο.Οπότε εκτιμώ ότι αυτή έπρεπε να είναι η κουβέντα τώρα αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και την πολιτική συζήτηση».

Ερωτηθείσα εάν πιστεύει πως ο Ανδρέας Λοβέρδος  θα ήταν μια καλή λύση ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η ευρωβουλευτής τόνισε:  «Θα μπορούσε να είναι, για μένα, ναι, δεν ξέρω ο ίδιος αν θα ήθελε, αλλά επειδή όσα θέσαμε πολιτικά ζητήματα, αυτά συζητήθηκαν πλήρως, κυρίως από τον Νίκο Ανδρουλάκη, δηλαδή μιλήσαμε για πατριωτικό πρόσημο, το ενέταξε στο λόγο του, αφού το θέσαμε. Το «επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ» το θέσαμε τις τελευταίες μέρες και βλέπω ξαφνικά ότι το έχει κάνει σύνθημα. Την αυτονομία, όλοι οι υποψήφιοι άρχισαν να την αναφέρουν και να επιμένουν ότι  έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Εφόσον σε κάποια ζητήματα φαίνεται ότι υιοθετούνται, και θα υπάρχει μια συμφωνία εκτιμώ - δεν συζητήσαμε καθόλου για τις μεταρρυθμίσεις και για το μέλλον.  Αλλά νομίζω ότι εκεί μπορεί να συμπληρώσει ο κάθε υποψήφιος, με τη δική του εμπειρία, τα όσα θα πρέπει να προσφέρει στην παράταξη και στην συνέχεια, νομίζω λοιπόν ότι θα μπορούσε και αυτό να γίνει.  Αλλά, ξαναλέω, ότι θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής, και από τους τρεις. Δηλαδή, έχουμε αξιόλογους συναδέλφους. Προφανώς εγώ στήριξα τον Ανδρέα Λοβέρδο αλλά θεωρώ ότι ήταν ο καταλληλότερος για να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα».

Η κ. Καϊλή χαρακτήρισε «προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ» το ότι χρεώθηκε στον κ. Λοβέρδο πως είχε βρει ,πολιτικά, γέφυρα, επικοινωνίας με την ΝΔ με αποτέλεσμα να μην έχει το επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα. Οπως υπογράμμισε:

 «Εκτιμώ ότι πριν την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε άλλα δεδομένα και θα είχε πολύ σημαντική διαφορά στο αποτέλεσμα. Μετά την έλευση του Γιώργου Παπανδρέου, ο κόσμος αποφάσισε να προχωρήσει στην επόμενη, και γενιά, αλλά τουλάχιστον να μην ξαναμπούμε σε έναν κύκλο συζητήσεων για το τι συνέβη στο παρελθόν. Νομίζω ότι αυτό άλλαξε τα πράγματα».

 «Θεωρώ ότι πρέπει να επαναπατρίσουμε ψηφοφόρους που έχουμε σε διαφορετικές παρατάξεις, κι αυτό το προφίλ νομίζω το είχε ο Ανδρέας Λοβέρδος», επισήμανε ακόμη η ευρωβουλευτής.

Ερωτηθείσα εάν προβληματίζεται από την όξυνση των τόνων, μετά την πρώτη ψηφοφορία, ανάμεσα σε Παπανδρέου και Ανδρουλάκη, η κ. Καϊλή σημείωσε: «Δεν το περίμενα, ναι με προβληματίζει ομολογώ. Πρέπει να σας πω ότι ναι, από τη μία πρέπει να γίνει και μια πολιτική συζήτηση, από την άλλη, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή η συζήτηση, νομίζω ότι θα κάνει κακό σε όλους μας».

 Εκτίμησε ωστόσο ότι «θα κυριαρχήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της ενότητας και θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε γρήγορα».

Η αναφορά σε Ανδρουλάκη εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…