Τη διαρκή στήριξη της κυβέρνησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

«Δεν θα βρείτε άλλες χώρες στην Ευρώπη που από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα να έχουν δώσει στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, συνολικά 50 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη αυτή η στήριξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, σημειώνοντας πως τα μέτρα αυτά ανακουφίζουν.

‘Εκτίμησε ότι η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής θα ανακουφίσει περισσότερα τα νοικοκυριά κατά 85% και κατά 82% τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι τα χρήματα αρχικά πήγαν στοχευμένα προς τους οικονομικά ευάλωτους πολίτες αλλά πλέον κινούνται τα μέτρα και οριζόντια. «Πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί», τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης και στις κινήσεις της κυβέρνησης για τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ενέργειας τα οποία σύμφωνα με τη ΡΑΕ ανέρχονται στα 591,45 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόβλεψη για τα μικρά φωτοβολταϊκά, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε:

«Ηδη δημιουργείται χώρος στο δίκτυο, και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Ενέργειας προκειμένουν να ενταχθούν πιλοτικά και μικρά φωτοβολταϊκά. Το δίκτυο έχει πεπερασμένη χωρητικότητα αλλά δημιουργείται αυτή τη στιγμή χώρος για να μπουν περισσότερα μικρά φωτοβολταϊκά, και βεβαίως το πρόγραμμα το οποίο θα τρέξει, το οποίο θα δώσει κίνητρα για ιδιοπαραγωγή. Ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις, και για τα νοικοκυριά, αλλά για τις επιχειρήσεις που είναι πολύ σημαντικό, γιατί οι επιχειρήσεις είναι ενεργοβόρες, και εκεί χρειαζόμαστε ιδιαίτερη στήριξη».

Ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ακόμη ότι «εδώ και τρεις ημέρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου μπορούν οι επιχειρήσεις να αιτηθούν και να λάβουν δάνειο με επιτόκιο 0,35 της μονάδας.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μπορούν να αιτηθούν κάθε μέγεθος επιχείρησης, να λάβουν δάνειο, και βεβαίως, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας, διότι καταρχάς είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, και στον αναπτυξιακό νόμο δίνουμε ιδιαίτερη μέριμνα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Σχολιάζοντας τέλος, την ανάρτηση πανό από στελέχη του ΚΚΕ στην Ακρόπολη υπογράμμισε ότι «έχουμε υποχρέωση ως Έλληνες να προστατεύουμε το μνημείο». «Οι συμπολίτες μας κρίνουν», σημείωσε.

 

 

Η αναφορά στα μικρά φωτοβολταϊκά εδώ: Η αναφορά στην πλατφόρμα του Ταμείου Ανάκαμψης εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…