«Η νομοθετική ρύθμιση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη αποδείχτηκε στην πράξη ότι ήταν ένα μεγάλο φιάσκο» σημείωσε μιλώντας στον Status και στην δημοσιογράφο Βιργινία Δημαρέση, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης ερωτηθείς σχετικά με την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην εν λόγω τροπολογία.

Εκανε λόγο για ερασιτεχνισμούς στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα οι οποίοι, όπως είπε, «ουσιαστικά στην πράξη ευτελίζουν και τους θεσμούς και την δημοκρατία , και ρίχνουν νερό στον μύλο της ακροδεξιάς. Με τον τρόπο που το έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή....εμείς είχαμε είχαμε σαφέστατες ενστάσεις, ένα σαφέστατο πλαίσιο, και έχουμε καταθέσει δική μας τροπολογία για τον αποκλεισμό αποκλειστικά των νεοναζί από την εκλογική διαδικασία.

Δυστυχώς η κυβέρνηση άφησε παράθυρα σε αυτήν την τροπολογία, και έρχεται σήμερα, συμπληρωματικά μέσα από την αλλαγή κάποιων διατάξεων, να θωρακίσει όπως λέει αυτήν την διαδικασία(....) Δεν θα μπούμε στο παιχνιδάκι να τώρα μας καλύπτει η τροπολογία».

Από την πλευρά της η βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου, μιλώντας για τη θέση του κόμματός της τόνισε: «Είναι γεγονός ότι όταν είχε έρθει η πρώτη διάταξη στη Βουλή, τότε είχαμε πρόταση ολοκληρωμένη, και νομοθετικές βελτιώσεις, για το πως μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός ο αποκλεισμός αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος, που με μανδύα πολιτικού κόμματος προσπαθεί να μπει ξανά στην πολιτική ζωή της χώρας. Είχαμε πει τότε ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να πάει στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Και εάν γινόταν αυτό, δεν θα είχαμε τις σημερινές εξελίξεις.

Παρ’ όλα αυτά, εμείς, καταλαβαίνοντας ότι το μείζον αυτήν την στιγμή είναι να μπορέσουμε να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, εμείς θα ψηφίσουμε την διάταξη που θα φέρει η κυβέρνηση, έχοντας βέβαια όλες αυτές τις ενστάσεις, ότι και η προηγούμενη, αλλά και αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία, δείχνει μία προχειρότητα από την πλευρά της κυβέρνησης».

 

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…