Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η επίσημη παρουσίαση του έργου του flyover σε ειδική εκδήλωση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του υπερυψωμένου αυτοκινητόδρομου. Μιλώντας στον Status και στην Βιργινία Δημαρέση, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας επισήμανε ότι η καθημερινότητα των πολιτών της Θεσσαλονίκης σίγουρα θα αλλάξει αλλά το ζητούμενο είναι να μην ανατραπεί πλήρως.

Τα έργα, όπως ανέφερε ο κ. Μπίλλιας, θα ξεκινήσουν από την περιοχή του νοσοκομείου Παπαγεωργίου με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας σε κάθε κατεύθυνση, και σε βάθος δύο μηνών θα αποκλειστεί η δεξιά λωρίδα σε όλο το μήκος της Περιφερειακής Οδού από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέχρι τον κόμβο Κ12 που είναι η διασταύρωση με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Αναφορικά με τα μέτρα που θα ληφθούν, τόνισε ότι θα ενταθεί η αστυνόμευση σε δύο βασικούς άξονες του αστικού ιστού. Ο ένας είναι η οδός Εθνικής Αντιστάσεως στην περιοχή Καλαμαριάς, Βασιλίσσης Ολγας, Βασιλέως Γεωργίου, Τσιμισκή, και ο άλλος άξονας είναι Νέα Εγνατία – Εγνατία, όπου η στάση και η στάθμευση θα απαγορεύονται στις ώρες αιχμής.

Η φορτοεκφόρτωση θα τηρηθεί όπως είχε θεσπιστεί από το 2019 με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο προβλέπει να γίνεται βραδυνές ώρες η τροφοδοσία των καταστημάτων, και επίσης θα επιτηρείται από την αστυνομία, ενώ θα πέφτουν πρόστιμα στους παραβάτες.

Για τον ποδηλατόδρομο στη Λεωφόρο Νίκης, ο κ. Μπίλλιας είπε ότι σε πρώτο χρόνο θα μείνει ως έχει, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα συζητηθεί με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Δημοτική Αρχή για να μετακινηθεί στο πεζόδρομιο της παλιάς παραλίας.

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…