Τιτάνια μάχη δίνουν καθημερινά οι διασώστες του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στο εκάστοτε σημείο κλήσης αλλά και να μεταφέρουν τους ασθενείς στο πλησιέστερο νοσοκομείο.


Σύμφωνα με το πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Κοσμά Τερζίδη ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Status 107,7 o χρόνος μεταφοράς των ασθενών στο νοσοκομείο έχει τριπλασιαστεί εξαιτίας των κυκλοφοριακών προβλημάτων που προκύπτουν από τα έργα του Flyover στην περιφερειακή οδό της πόλης.
«Μου έχει τύχει περιστατικό από το Κορδελιό και για να φτάσω στο Ασβεστοχώρι έκανα πενταπλάσιο χρόνο απ ότι θα έκανα στην κανονική ροή της κυκλοφορίας. Όλο αυτό είναι σε βάρος του ασθενή ο οποίος είναι πάνω απ όλα», ανέφερε ο κ. Τερζίδης υπογραμμίζοντας ότι: «Με την έλλειψη που έχουμε στο προσωπικό του ΕΚΑΒ- υπάρχουν ασθενοφόρα που δεν κυκλοφορούν αφού λείπουν διασώστες οδηγοί- και με τις πολλαπλές κλήσεις, κάποιοι ασθενείς που δεν είναι επείγοντα περιστατικά μπορεί να περιμένουν δύο και τρείς ώρες».
Ο κύριος Τερζίδης γνωστοποίησε πως έχει ζητηθεί από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ η ενίσχυση της υπηρεσίας με νέα οχήματα και διασώστες αλλά και η δημιουργία μιας ακόμη ΛΕΑ στο περιφερειακό την οποία θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα ασθενοφόρα ούτως ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις. Όμως μέχρι στιγμής η υπηρεσία έχει ενισχυθεί μόνο με τρεις μηχανές για πρώτες βοήθειες.
Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος μιλώντας στον Status 107,7 ανέφερε ότι σχεδιάζεται άμεσα η διέλευση μέσα από το στρατόπεδο Καρατάσου ασθενοφόρων, οχημάτων της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας με σκοπό να φτάνουν νωρίτερα στον προορισμό τους.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…