«Εάν παραλάβουμε τις πιστοποιήσεις που περιμένουμε από την Εγνατία Οδό και την Περιφέρεια για το ασανσέρ της πεζογέφυρας, είναι θέμα μίας ημέρας να λειτουργήσει για τους δημότες μας». Αυτό δήλωσε μιλώντας στον Status 107,7 ο δήμαρχος Ευόσμου-Κορδελιού Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

«Εμείς φωνάξαμε τον υπεύθυνο από την Εγνατία Οδό η ποία παρέδωσε το έργο της εσωτερικής Περιφερειακής μαζί με τις πεζογέφυρες και τους ανελκυστήρες. Ζητήσαμε τις μελέτες τα πιστοποιητικά και τις άδειες λειτουργία των ασανσέρ για να μπορέσουμε να τα αναλάβουμε σαν δήμος αφού το έργο από τότε που παραδόθηκε δεν άνηκε σε μας. Είμαστε σε αυτή τη φάση για να μπορέσουμε να δώσουμε τους ανελκυστήρες στους δημότες μας.»


Υπενθυμίζεται ότι πολλοί δημότες που θέλουν να περάσουν από την μια πλευρά της περιφερειακής οδού στην άλλη και κυρίως άτομα με κινητικά προβλήματα, μητέρες με καρότσια και ηλικιωμένοι πρέπει να περάσουν έναν γολγοθά και χωρίς βοήθεια δεν θα τα καταφέρουν.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κ. Βάσως Δαλαρίμπα η οποία αναγκάζεται κάθε φόρα που θέλει να περάσει στην πλευρά της Αντώνη Τρίτση με την 20χρονη κόρη της, η ποία κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, πρέπει να έχει δίπλα της τον σύζυγό για να μεταφέρει το παιδί απ τις απότομες σκάλες και έναν ακόμη φίλο για να μεταφέρει το αμαξίδιο. Αφού αυτό είναι ανέφικτο τις περισσότερες φορές, αναγκάζεται να κάνει βόλτα με την κόρης της στην πάνω πλευρά του Ευόσμου, ανάμεσα σε βρωμιές και σύριγγες.
Και όλα αυτά γιατί εδώ και πολλά χρόνια ο ανελκυστήρας που παραδόθηκε μαζί με την πεζογέφυρα, δεν λειτούργησε ποτέ.