Αυξάνονται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι περιπτώσεις παιδιών που στερούνται το αγαθό της εκπαίδευσης καθώς οι γονείς τους αρνούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό. Με σκοπό να μπει φρένο σε αυτό το φαινόμενο, τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και Δικαιοσύνης κατέθεσαν εχθές από κοινού τροπολογία που προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις στους γονείς - αρνητές που κρατούν τα παιδιά τους μακριά από τις τάξεις.

Συγκεκριμένα, σε ολόκληρη την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κεντρική Μακεδονία τουλάχιστον 70 παδιά δεν παρακολουθούν μαθήματα λόγω των αρνητών γονέων τους. Από τα 70 παιδιά, τα 50 μένουν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης ενώ πάνω από δέκα είναι οι περιπτώσεις που αφορούν τις Σέρρες.

Σημειώνεται πως σε πριν περίπου τρεις εβδομάδες, όπως είχε παρουσιάσει σε ρεπορτάζ της η Voria.gr, οι περιπτώσεις παιδιών στη Θεσσαλονίκη που δεν παρακολουθούσαν μαθήματα ήταν 31 ενώ σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία ήταν συνολικά 37.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, είναι μάλλον βέβαιο πως ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος. «Τα 70 αυτά παιδιά αφορούν τις επίσημα καταγεγραμμένες περιπτώσεις. Έχουμε εντοπίσει και άλλα παιδιά που λείπουν για καιρό από το σχολείο και εμφανίζουν αργότερα δικαιολογητικά από γιατρούς, γεγονός που μας έχει εφιστήσει την προσοχή», τονίζει.

Παράλληλα, συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί στην Κεντρική Μακεδονία έπαψαν να διδάσκουν καθώς αρνούνται να υποβληθούν σε test ή/και να φορέσουν μάσκα. Στους συγκεκριμένους η πολιτεία έχει προχωρήσει σε αναστολή πληρωμής των μισθών τους.

Αντιμέτωποι με ποινικές κυρώσεις είναι ο γονείς και κηδεμόνες μαθητών που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Μετά τα απανωτά περιστατικά με γονείς αρνητές σε όλη τη χώρα, τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης κατέθεσαν από κοινού τροπολογία στη Βουλή που προβέπει φυλάκιση έως δύο έτη και χρηματική ποινή για τους γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο επικαλούμενοι τον κορωνοϊό ή άλλους λόγους.

Η εν λόγω διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…