Συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι πραγματοποιεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν την ιστορική ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Η κυρία Πελόζι καλοσώρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό και του ευχήθηκε για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας, λέγοντας ότι οι Έλληνες αποτέλεσαν έμπνευση για τους Αμερικανούς και την επανάσταση στην αμερικανική ήπειρο, πριν η ίδια η αμερικανική Επανάσταση αποτελέσει έμπνευση για τους Έλληνες του '21, να ξεσηκωθούν και να δώσουν μάχη για την ελευθερία τους.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων επεσήμανε τον ρόλο της Ελλάδας στην ουκρανική κρίση, με τη βοήθεια που πρόσφερε στους πρόσφυγες, καθώς και τη θέση της χώρας μας στο ΝΑΤΟ. «Εμείς μάθαμε από τους Έλληνες, οι Έλληνες έμαθαν από εμάς και συνεχίζουμε τη μάχη για τη Δημοκρατία», δήλωσε η Νάνσι Πελόζι, πριν δώσει τη σκυτάλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ.Μητσοτάκης ευχαρίστησε την κυρία Πελόζι που του πρόσφερε το προνόμιο να είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο και αναφέρθηκε στις αξίες της Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας των κρατών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν πριν από 25 αιώνες, στην Αρχαία Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ παρουσίασαν διάφορα επίπεδα τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα ωστόσο, είναι πιο δυνατές από ποτέ. 

Κλείνοντας, η κυρία Πελόζι είπε ότι «σήμερα όντως, είναι μία γιορτή για τη Δημοκρατία» και ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την παρουσία του στις ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…