Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 43χρονος Σύρος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τη γυναίκα και στη συνέχεια έκρυψε τη σορό της σε πηγάδι.
Καθοριστική για την εξέλιξη της έρευνας ήταν η ανησυχία των γειτόνων, που κινητοποιήθηκαν εξαιτίας του επίμονου γαβγίσματος του σκύλου της 61χρονης.
Η κατάσταση του ζώου και η απουσία της γυναίκας οδήγησαν στην αναζήτηση απαντήσεων, ενώ σημαντικά στοιχεία φέρεται να προέκυψαν και από φωτογραφία του υπόπτου μαζί με το κατοικίδιο.
Ο δικηγόρος και φίλος της Όλγας, Πάμπος Ιωάννου, περιέγραψε στο philenews.com τις κινήσεις που συνέβαλαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης.
Το γάβγισμα που προκάλεσε την ανησυχία των γειτόνων
Στις 23 Οκτωβρίου, οι γείτονες της γυναίκας άρχισαν να ανησυχούν, καθώς άκουγαν επίμονα τον σκύλο της να γαβγίζει. Γνωρίζοντας πόσο δεμένη ήταν η 61χρονη με το κατοικίδιό της και ότι δεν θα το άφηνε χωρίς φροντίδα, αντιλήφθηκαν ότι ενδεχομένως κάτι είχε συμβεί.
Επικοινώνησαν με τον Πάμπο Ιωάννου, ο οποίος επισκέφθηκε το σπίτι και βρήκε το ζώο υποσιτισμένο. Η απουσία της Όλγας και η κατάσταση του σκύλου ενίσχυσαν τις υποψίες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Ο δικηγόρος επικοινώνησε στη συνέχεια με τον γιο της 61χρονης, ο οποίος διαμένει στη Ρωσία. Εκείνος τον ενημέρωσε για τη σχέση της μητέρας του με τον 43χρονο Σύρο, ο οποίος βρέθηκε αργότερα στο επίκεντρο των ερευνών.
Μάλιστα, ο γιος έστειλε στην Αστυνομία φωτογραφία του άνδρα μαζί με τον σκύλο της Όλγας, στοιχείο που αξιοποιήθηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης.
Η σύλληψη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας
Ο 43χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Βηρυτό.
Κατά την ανάκρισή του φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της 61χρονης και να υπέδειξε στους αστυνομικούς το πηγάδι όπου είχε απορρίψει τη σορό της.
Σύμφωνα με την αυτοψία του ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, η σορός βρισκόταν σε κατάσταση σήψης και έφερε τραύματα στο κεφάλι.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα 70.000 ευρώ
Παράλληλα, οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με οικονομικές διαφορές μεταξύ της γυναίκας και του 43χρονου.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διερευνώνται, ο άνδρας φέρεται να είχε ζητήσει από την Όλγα περίπου 70.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειαζόταν το ποσό για την καταβολή αποζημίωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Αρχές ελέγχουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο της 61χρονης όσο και του υπόπτου, αναζητώντας ενδεχόμενες συναλλαγές που σχετίζονται με το συγκεκριμένο αίτημα.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να πραγματοποίησε η γυναίκα λίγες ημέρες πριν από την εξαφάνισή της, και συγκεκριμένα πριν από τις 21 Οκτωβρίου.
Οι ανακριτές επιχειρούν να εξακριβώσουν το ύψος των χρημάτων, τον λόγο της ανάληψης και το ενδεχόμενο σύνδεσής τους με τις απαιτήσεις του 43χρονου.
Ο ύποπτος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.
