Κύμα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η διαδικασία εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα PISA, στις οποίες θα συμμετέχουν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν την ακύρωσή τους.

Στάση εργασίας έχει προκυρήξει η ΟΛΜΕ για αύριο που ξεκινούν οι εξετάσεις στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών για μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού και της Γ' Γυμνασίου.
Μιλώντας στον Status η πρόεδρος Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Γιάννα Λαθήρα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που στέλνει, όπως είπε, τους καθηγητές στα δικαστήρια για τη στάση εργασίας. «Η κυβέρνηση απαιτεί οι εκπαιδευτικοί να σιωπήσουν μπροστά στην απόφαση για τις εξετάσεις», σημείωσε.
Αναφερόμενη στις αντιδράσεις τους τόνισε η κ. Λαθήρα ότι «είναι ακόμα ένα εξεταστικό φίλτρο που μπορεί να αποκλείσει μαθητές». «Δεν τους φτάνει η τράπεζα θεμάτων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής επιχειρούν τώρα με καθολικό τρόπο να γίνουν οι εξετάσεις η αφετηρία για να αποκλειστούν από το δημόσιο σχολείο», υπογράμμισε η πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ, σημειώνοντας πως οι συνδικαλιστές υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, πρώην διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισήμανε ότι «πως είναι δυνατόν να είμαστε η μόνη χώρα που δεν θα έχουμε την αξιολόγηση». «Για το έργο που προσφέρει το σχολείο είναι ικανοποιημένη η καθηγήτρια» διερωτήθηκε. Απαντώντας η κ. Λαθήρα σημείωσε ότι το σχολείο δεν θα βελτιωθεί αυξάνοντας τις εξετάσεις.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…