Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά την Ισπανία όσον αφορά το πλήθος των Γαλάζιων Σημαιών βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά η Ελλάδα, με 581 σημαίες. «Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η Χαλκιδική,

ενώ ακολουθούν Ρόδος και Λασίθι, ενώ ο δήμος με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες είναι και φέτος ο δήμος Ρόδου με 55.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (υπεύθυνη στην Ελλάδα για τον θεσμό) ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα, που φέρνουν για ακόμα μια φορά την Ελλάδα σε πολύ υψηλή θέση, όσον αφορά όχι μόνο την καθαριότητα παραλιών και θαλασσών, αλλά και την οργάνωση των ακτών. Πιο συγκεκριμένα, με τη Γαλάζια Σημαία βραβεύονται φέτος 581 ακτές (έναντι 545 πέρυσι), 15 μαρίνες (έναντι 16 πέρυσι) και 6 τουριστικά σκάφη (μια κατηγορία που προστέθηκε το 2017).

"Είμαστε υπερήφανοι για τις παραλίες μας στη Χαλκιδική. Για μια ακόμη φορά έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό ακτών με γαλάζιες σημαίες και όχι αδίκως", τόνισε μιλώντας στον Status fm και στην Έφη Παφίτου, ο επικεφαλής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γιώργος Μπρουτζάς.

"Υπάρχουν κι άλλες παραλίες με εξαιρετικά νερά, όμως Γαλάζια σημαία παίρνουν οι οργανωμένες ακτές, που έχουν τις κατάλληλες υποδομές για τους λουόμενους, όπως τουαλέτες, πόσιμο νερό και φυσικά υποδομές για άτομα με ειδικές ανάγκες", ανέφερε ο κ. Μπρουτζάς, τονίζοντας ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή, αφού έχει γίνει άνοιγμα προς τις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας αλλά και των Σκανδιναβικών χωρών.   

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…